بیشترین میزان مصرف کرم های مرطوب کننده در فصل زمستان و پاییز است؛ اما در فصلهای دیگر هم نیاز به مرطوب کننده برای پوست دست و صورت احساس می شود.
برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن و ترک خوردن پوست، حتما از کرمهای مرطوب کنندهی مناسب استفاده کنید.
برای مشاهده محصولات لوازم بهداشتی کلیک کنید.
کرم مرطوب کننده حاوی روغن های پایدار و اشباع شده
بهترین گزینه برای استفاده در کرم های مرطوب کننده روغن های اشباع شده و منحصر به فرد هستند. این روغنها دارای ترکیبات شیمایی خاصی هستند که در برابر آسیب های رادیکال آزاد مقاومت می کنند.
بهترین روغنهای تشکیل دهنده در کرمهای مرطوب کننده روغن هایی مانند روغن نارگیل، کره شیا، کره کاکائو، روغن جوجوبا، روغن marula، روغن macadamia و squalane هستند.
روغنهای اشباع نشده نیز برای ساخت کرم مرطوب کننده مناسب هستند ولی از کیفیت پایین تری برخوردارند.
این روغنها عبارتند از:
روغن گل رز، دانه انگور، کنجد، آفتابگردان و سویا
[پیشنهاد مطالعه: معرفی انواع تیغ یدک فوق قوی + قیمت و خرید]
کرم مرطوب کننده بدون عطر مصنوعی
کرم های مرطوب کننده عطر و رایحه مصنوعی نداشته باشند زیرا موجب ایجاد حساسیتهای پوستی و بسیاری از مشکلات پوستی خواهند شد.
کرم مرطوب کننده یا کرم آبرسان
پوست کم آب نیاز به آب دارد و باید آبرسان استفاده کند اما پوست خشک فاقد روغن است و باید مرطوب شود. بسیاری از مردم فکر می کنند کرم آبرسان پوست همان کرم مرطوب کننده است اما کرم آبرسان پوست شما را نرم و لطیف می کند واگر پوست شما خشک و پوسته پوسته باشد، استفاده از آبرسان نمی تواند مفید باشد.
یک مرطوب کننده، ” آب پوست را با ایجاد یک لایه چربی روی پوست حفظ می کنند و مانع از تبخیر شدن آب پوست در طول روز می شوند اما کرم آبرسان آب پوست را با جذب آب موجود در هوا افزایش داده و به پوست تزریق می کند. اگر پوست خشکی دارید و فقط از یک مرطوب کننده استفاده می کنید اما پوستتان ناهموار است ، نیاز دارید از یک آبرسان هم استفاده کنید.
پوست کم آبی که به مقدار مورد نیاز آبرسانی نشده باشد، هنوز خسته و سفت بنظر می رسد. همچنین پوست خشکی که هیدراته شده اما مرطوب نیست، هنوز پوسته پوسته است و بافت خشن دارد.
کرم مرطوب کننده یا لوسیون؟
لوسیون رقیق تر از کرم و وازلین است زیرا در ترکیب اصلی آن آب بکار رفته است بنابراین برای پوستهای چرب و خیلی چرب توصیه میشود. زمان و محل استفاده از نرم کننده با توجه به غلظت آن روی بدن متغیر است مثلا استفاده از نوع غلیظ در شب و استفاده از نرم کننده رقیق تر در روز توصیه میشود. نرم کننده غلیظ برای استفاده روی بدن مناسب است و نرم کننده رقیق مثل لوسیون را باید برای صورت استفاده نمود.
بهتر است نوع نرم کننده تان در تابستان ها رقیق و در زمستان ها غلیظ باشد به طوری که نرم کننده، لایه ضخیم تری از پوست تان را بپوشاند تا بتوانید از آن در برابر باد، برف و خشکی هوا از پوست خود محافظت نمایید.
کرم مرطوب کننده و آنتی اکسیدان ها
رادیکال های آزاد، مولکول هایی هستند که موجب تخریب سلولهای پوست در طول زمان میشوند. نرم کننده های حاوی آنتی اکسیدان، برای هر نوع پوستی مفید است و این نرم کننده ها مانند عصاره چای سبز، بابونه و انار پوست را شفاف و تازه میکنند. آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد موجود در پوست را خنثی میکند و پوست را جوان میسازد.
[پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین شامپو بدن + قیمت و خرید]
کرم مرطوب کننده ضدآکنه و چربی پوست
ترکیبات این نوع نرم کننده ها، از بروز جوش و آکنه با باز نگه داشتن منفذهای پوست جلوگیری میکند. آلفاهیدروکسی اسید موجود در این کرم ها، خاصیت ضدچروک نیز دارد.
کرم مرطوب کننده برای پوست خشک
نرم کننده های غلیظ حاوی اسید هیالورونیک و دایمتیکون به پوست را آبرسانی میکنند. گلیسیرین، گلوکل و پروتئین موجود در این نوع نرم کننده ها، آب، چربی و رطوبت را توسط پوست های خشک جذب میکند.
کرم مرطوب کننده روز و کرم شب
هر دوی این کرم ها خاصیت مرطوب کنندگی دارند اما تفاوت اصلی آن ها در این است که کرم های روز حاوی ضد آفتاب ها نیز هستند و کرم های شب غلیظ تر از کرم های روز بوده و حاوی مواد مغذی و ویتامین های مفید برای پوست است.
برخی کرم های شب دارای رتینول و عوامل لایه بردار هستند که در طول روز آفتاب می تواند اثر آن ها را کمتر کند. افرادی که پوست چرب و آکنه ای دارند باید از کرم های روز خیلی ملایم و سبک و اصطلاحا Oil free و فاقد چربی استفاده نمایند.
کرم های شب حاوی عوامل مرطوب کننده و جوان کننده هستند و فاقد فیلترهای ضد آفتاب بوده، توان آن ها از کرم های روز بیشتر بوده و اصطلاحا سنگین تر هستند و لذا غالبا کرم های شب برای افرادی که دارای پوست چرب و جوش دار هستند توصیه نمیشود.
[پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین تغذیه کننده مو + قیمت و خرید]
مشخصات یک کرم مرطوب کننده ی خوب
- رنگ و بوی مناسب داشته باشد و دارای شفافیت و جلای خوب و ظاهر کاملا یکنواخت باشد.
- ایجاد حساسیت نکند و هنگام مصرف آلودگی میکروبی و قارچی ایجاد نکند.
- از قوام و ویسکوزیته ی مناسب برخوردار باشد.
- پس از شست و شو سریع پاک شود و پس از مصرف در پوست احساس چربی نکنیم.
- جذب پوستی سریع پس از مصرف و ماساژ در پوست داشته باشد.